12 Mayıs 2013 Pazar

Anne nedir ? Annelerin önemi

Anne nedir ?
Şu hayatta bir evladın sahip olabileceği en kıymetli üç insandan biridir anne. İnsana rahminde hayat veren ve orada 9 ay boyunca koruyan kadındır. Aslında kadınların kıymete bindiği en üst mertebedir annelik. Bir evlat için daha üst seviyede bir kadın bulunmaz, bulunamazda. Çünkü annelerimin bilere verdiği sevgi ve emeği başka hiç kimseden göremeyiz. Sırf bu yüzden bile dünyalara değerdir anneler ...

Artıları ;
  1. İnsan için anne ve baba dışındaki en kıymetli canlı olan evlat sahibi olabilmek
  2. Her zaman olmasada evlatlar için en kıymet insan olabilme
  3. Kendi hayatını çocukları üzerinde görerek gururlanabilmek
Eksileri ;
  1. Çocuk doğurmayla birlikte oluşan vücut deformasyonu ve alınan kilolar
  2. İşine ve kariyerine yeteri kadar odaklanamamak
  3. Bir ömür boyu ilgilenilmesi gereken çocuklar ve sorunları
Anne olmak için yapılması gerekenler ; 
  1. Kendine bir eş bulmak
  2. Yüreğinde şevkat taşımak
  3. Çocuk büyütebilecek kadar sorumluluk sahibi olmak
Peki ya diğer şeyler ? 

Kültür ve dinlerde anne ve önemi
Anne anlayışı pek çok halk kültüründe kutsal sayılmış ve halklar içinde önem kazanmıştır. Semavi dinlere göre ilk kadın ve ilk anne olan kişi Havva r.a (Eva), Türk - Altay mitolojilerine göre Eje , Sümer mitolojilerine göre Kraliçe Tanrı Ecem olarak bilinmektedir. İslam inancındada annelerin önemi her zaman ön planda tutulmuş ve bir hadiste "cennet annelerin ayakları altındadır" denilerek annenin önemine vurgu yapılmıştır.


Anneler günü
Anneleri anmak onların değerini bilmek amacıyla her sene dünyada farklı günlerde kutlanan gündür anneler günü. Antik çağlardaki anne tanrıçaları onurlandırmak için yapılan törenler haricinde ilk kez Amerikalı Anna Jarvis tarafından 1908 yılında başlatılmış ve bu zamana kadar tüm dünyada kabul görmüş özel bir gündür.

SONUÇ olarak ;
Annelerimiz .. bizlerin en kıymetli varlıklarıdır. Onlara değer vermeli sevgi ve saygı göstermemiz gereklidir. Özellikle ülkemizde bu günlerde kutlanan anneler gününü bir vesile sayarak annelerimi şu güzel günde analım. Dargınlığımız küskünlüğümüz varsa bu duvarları sevgi ve şevkatin gücü ile kıralım. Böyle diyorum çünkü annemiz sadece bir kere hayata geliyor. Zamanımız varken annelerimizi ihmal etmemeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder